português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
FONS
Buscar:
INDUSTRIA ALIMENTARIA []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 20   en el formato [Estandar]
página 1 de 24
ir a la página                         


1 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Fageda : quaranta anys de projecte social / text: Núria Surrell, periodista
Surrell, Núria


En: Revista de Girona. Girona, núm. 339 (juliol-agost 2023), p. 22-26 : il. (Reportatge


Matèries: Indústria alimentària ; Indústria lletera ; Empreses ; Cooperatives ; Integració social ; Treball ; Discapacitats psíquics
Matèries:Fageda, la
Àmbit:Santa Pau ; Garrotxa
Cronologia:1982 - 2023
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/418486
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Adrogueria, rebosteria, pastisseria, licors i aigües en el manual de l'olotí Gil Torras i Bassols (II) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 338 (maig-juny 2023), p. 60-61 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Comerciants ; Pastissers ; Adroguers ; Botigues i comerços ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries: Gorras i Bassols, Gil
Àmbit:Olot
Cronologia:1850
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/416774
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Gil Torras i Bassols : xocolater i magatzemista de productes colonials a Olot (1850) (I) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 337 (març-abril 2023), p. 62-63 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Comerciants ; Pastissers ; Adroguers ; Botigues i comerços ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries: Torras i Bassols, Gil
Àmbit:Olot
Cronologia:1850
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/414210
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Casa Pont de Cadaqués, un exemple d'indústria agroalimentària potent / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 336 (gener-febrer 2023), p. 58-59 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Indústria conservera ; Pesca
Matèries:Casa Pont de Cadaqués
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[1700 - 1936]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/411463
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Repte de l'alimentació. Entre la pagesia i l'agroindústria



En: Revista de Girona. Girona. Any 55, núm. 252 (gener-febrer 2009), p. 65-107 : il. (Dossier

Conté: Els sabors tradicionals dels productes de la terra / Elena Espiext ; Els productors agraris / Anna Roca ; Els productes de qualitat / Neus Monllor ; Els transgènics: aliments manipulats genèticament / Anna Roca ; La producció ecològica / Neus Monllor ; La indústria agroalimentària / Anna Roca ; La investigació i la transferència tecnològica / Neus Monllor ; La distribució agroalimentària / Anna Roca ; L'experiència de La Manduca / Engràcia Valls i Ribas ; El patrimoni genètic dels aliments / Emili Bassols Isamat ; El redescobriment dels aliments / Anna Roca ; El futur de l'alimentació / Anna Roca, Neus Monllor.


Matèries: Aliments ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Productes agraris ; Tecnologia ; Indústria alimentària ; Agricultura ; Comerç
Àmbit:Girona, província ; Catalunya
Cronologia:[2009]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/130317 [presentació]
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Productes alimentaris tradicionals del Baix Empordà : denominació comarcal de productes alimentaris / Consell Comarcal del Baix Empordà



[La Bisbal de l'Empordà] : Consell Comarcal del Baix Empordà, 1994
1 f. pleg. ; 22 cm



Matèries: Aliments ; Indústria alimentària ; Costums alimentaris ; Denominació d'origen
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:1994
Autors add.:Consell Comarcal del Baix Empordà
Localització: B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Espumosos Miracle (1918-1999) / Lluís Català Massot
Català Massot, Lluís


En: Recull de treballs : revista del Centre d'Estudis Sinibald de Mas. Torredembarra, núm. 21 (2023) , p. 89-99 : il.

Espumosos Miracle fou una empresa que fabricava sifons i gasoses, que va acabar per vendre també begudes elaborades per altres empreses. Aquesta empresa fou l'hereva de la fàbrica fundada per Manuel López Pàmies el 1918, que era propietari del cafè i teatre El Recreo i estava casat amb una Miracle. Però molts anys abans, l'any 1878 com a mínim, ja hi havia una fàbrica de begudes gasoses. El començament i tota l'etapa de la fabricació de begudes gasoses a Torredembarra va estar lligada amb l'existència del cafè El Recreo o cafè de Dalt, situat a l'actual carrer de Santa Rosalia. La primera notícia d'una fàbrica de begudes gasoses la trobem al llibre de matrícula industrial de l'any 1878.


Matèries: Empreses ; Indústria alimentària
Matèries:Espumosos Miracle
Àmbit:Torredembarra
Cronologia:1918 - 1999
Accés: https://raco.cat/index.php/RecullTreballs/article/view/424401
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; Universitat Rovira i Virgili; Universitat Pompeu Fabra; B. Pública de Tarragona; B. Mestra Maria Antònia (Torredembarra)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Damm neix a la França Xica / text de Joan Lyado Rubio
Lyado Rubio, Joan


En: Icària : papers de l'Arxiu Històric del Poblenou. Barcelona, núm. 24 (2024) , p. 52-54 : il. (Secció B. Singulars) 
Número monogràfic: La França Xica; de la Guerra dels Segadors a Diagonal Mar.



Matèries: Instal·lacions industrials ; Fàbriques ; Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Industrials
Matèries: Huentzmann Damm, August (1843-1874) ; Camps i Puigmartí, Francisco Javier (18??-1890)
Matèries:Damm
Àmbit:França Xica - Barcelona ; Poblenou - Barcelona
Cronologia:[1872 - 1874]
Localització: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; B. Poblenou-Manuel Arranz (Sant Martí); B. Xavier Benguerel (Sant Martí-Barcelona)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Comerç de gel a Palamós durant els segles XVII i XVIII / Gabriel Martín Roig
Martín i Roig, Gabriel


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 44 (març 2014), p. 58-63 : il. (Història
Notes.


Matèries: Comerç ; Pous de glaç ; Indústria alimentària ; Consum
Àmbit:Palamós
Cronologia:[1600 - 1800]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Salenys : exquisida aigua de taula / Glòria Jara i Albertí
Jara i Albertí, Glòria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 23 (desembre-març 2008-2009), p. 84-93 : il. (El nostre patrimoni


Matèries: Recursos hídrics ; Fonts naturals ; Indústria alimentària ; Fàbriques
Matèries:Aigua de Salenys
Àmbit:Llagostera ; Santa Cristina d'Aro
Cronologia:1823 - 2008
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Pa a Palafrugell : [treball de recerca] / Joan Melchor i Lladó, Sergi Toribio i Giralt
Melchor Lladó, Joan


[Palafrugell] : [s.n.], 2015
46 p. : il. col. ; 30 cm + 1 disc sonor (CD)
Premi escolar Mestre Josep Sagrera i Coromines. Edició XXX (2014-2015). Text imprès per ordinador. Dades en format PDF.



Matèries: Indústria alimentària ; Forners
Àmbit:Palafrugell
Cronologia:[0000 - 2015]
Autors add.:Toribio Giralt, Sergi
Localització: B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Fàbrica de pastes de sopa / Manuel Coll
Coll, Manuel


En: Riuada : revista d'informació cultural. Móra d'Ebre. 2a època, Núm. 18 (octubre 2000), p. 25-27
Exemplar dedicat a l'arqueologia industrial.



Matèries: Indústria alimentària ; Fàbriques ; Arqueologia industrial
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[2000]
Localització: B. Pública de Tarragona; B. Pública Comarcal (Mora d'Ebre)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Projecte d'instal·lació d'una cambra de pre-refredament a pressió amb sistema d'aire humid i acumulació de la potencia frigorifica, a Mora d'Ebre (Tarragona) / Alba Tuca Creus ; [dirigit per: Alberto Ibarz Ribas]
Tuca Creus, Alba


1993
Dirigida per: Ibarz Ribas, Alberto. Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de Lleida, 1993
6 vols. : 19 plàn. ; 30 cm



Matèries: Indústria alimentària
Àmbit:Móra d'Ebre
Cronologia:[1993]
Autors add.:Ibarz Ribas, Alberto (Dir.)
Localització: Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
L'Escorxador públic de Tortosa. Un model d'indústria càrnica modernista / Jordi March Barberà
March Barberà, Jordi


En: 236151 El Patrimoni de la indústria alimentària : passat, present i futur : X Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya, Vic 1-3-12-2016. Terrassa : Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya : Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, [2017]



Matèries: Indústria alimentària ; Escorxadors ; Instal·lacions industrials ; Edificis ; Arquitectura civil ; Modernisme ; Arqueologia industrial
Matèries:Escorxador de Tortosa
Àmbit:Tortosa
Cronologia:[0000 - 2016]
Localització: B. Municipal (Móra la Nova)


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Patrimoni de la indústria alimentària : passat, present i futur : X Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya, Vic 1-3-12-2016 / [organitza: Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica, Museu de la Ciència i de la Tècnica i de Catalunya] ; Ramon Gumà i Esteve, Jordi Ferrer Huguet, Montserrat Cucurella-Jorba, [et al.]

Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya (10es : 2016 : Vic )


Terrassa : Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya : Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, [2017]
510 p. : il. ; 23 cm
ISBN 9788469768921

Conté:
- 236152   La Premsa de Biga de l'avinguda de Tarragona : Vilafranca del Penedès.
- 236153  Gumà i Esteve. Ramon. Sistematització i evolució de les construccions destinades a l'elaboració del vi i la seva relació amb els sistemes de producció al Penedès: finals segle XIX i inicis segle XX.
- 236154  Cucurella-Jorba. Montserrat. El Patrimoni arquitectònic del vi. Els cellers de Pere Domènech i Roura.
- 236155  Ferrer Huguet. Jordi. La Introducció de la maquinària a la vitivinicultura a finals del segle XVIII i inicis del segle XX.
- 236156  Gordillo Bel. Dídac. Els Passos de barca en el tram baix del riu Ebre.
- 236157  March Barberà. Jordi. L'Escorxador públic de Tortosa. Un model d'indústria càrnica modernista.



Matèries: Actes de congressos ; Arqueologia industrial ; Indústria alimentària ; Aliments ; Enginyeria ; Museus especialitzats ; Cellers ; Indústria vinícola ; Utillatge ; Escorxadors ; Ponts
Àmbit:Catalunya ; Vic
Cronologia:2016
Autors add.:Gumà i Esteve, Ramon ; Ferrer Huguet, Jordi ; Cucurella-Jorba, Montserrat ; Ferrer Huguet, Jordi ; Gordillo Bel, Dídac ; March Barberà, Jordi
Autors add.:Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ; Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya
Localització: B. Municipal (Móra la Nova)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cristóbal Colón : conversa amb el fundador de la Fageda / Ramon Estéban, text ; Mònica Sala Ametller, fotografia
Esteban i Pagès, Ramon


En: Garrotxes. Cassà de la Selva, núm. 31 (primavera-estiu 2023), p. 11-17 : il. (Conversa



Matèries: Entrevistes ; Empreses ; Psicòlegs ; Indústria alimentària ; Indústria lletera ; Discapacitats psíquics ; Treball
Matèries: Colón, Cristóbal (19??-....)
Matèries:Fageda, la
Àmbit:Santa Pau
Cronologia:[2023]
Autors add.:Sala Ametller, Mònica (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Marià Vayreda (Olot); B. Lambert Mata (Ripoll)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Polítiques de suport al sector agroalimentari a la Ribera d'Ebre / Núria Descàrrega Altadill
Descàrrega Altadill, Núria


En: Miscel·lània del Centre d'Estudis Comarcal de la Ribera d'Ebre. Flix, núm. 32 (2022) , p. 245-262 : il. (Desenvolupament econòmic
Resums en català, castellà i anglès.

L'objectiu principal de l'article és donar a conèixer el recorregut de les polítiques de suport al sector agroalimentari desenvolupades des de l'administració pública local a la Ribera d'Ebre fins avui dia i quines en són les principals línies de treball a curt termini. Per a la redacció de l'article s'han utilitzat diverses fonts documentals i dades estadístiques per transmetre una fotografia detallada de la situació del sector agroalimentari de la comarca i explicar el mètode de treball i les línies desenvolupades per donar suport a aquest sector. Com a principal resultat se'n pot destacar que des de l'administració pública local de la Ribera d'Ebre s'han invertit recursos econòmics i personals per donar suport al sector agroalimentari de manera consensuada amb el teixit empresarial de la comarca, tot atenent a la realitat del territori i contribuint a la generació d'ocupació.


Matèries: Consell comarcal ; Administració local ; Indústria alimentària ; Productes agraris ; Agricultura ; Política comarcal
Matèries:Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Àmbit:Ribera d'Ebre
Cronologia:[2015 - 2021]
Accés: https://raco.cat/index.php/MiscellaniaCERE/article/view/418607
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share Text complet
Bookmark and Share
Can Folch. Memoria de una fábrica (1882-1987) / [ressenya de] Soledad Bengoechea
Bengoechea Echaondo, Soledad


En: Revista de Historia Industrial. Barcelona, núm. 86 (2022) , p. 191-193
Ressenya de:
- García Daza, Francisco. Can Folch. Memoria de una fábrica (1882-1987). Barcelona : Ediciones Carena, 2022


Matèries: Ressenyes ; Fàbriques ; Indústria vinícola ; Indústria alimentària ; Industrialització
Matèries:Can Folch
Àmbit:Poblenou - Barcelona
Cronologia:1882 1987
Accés: https://raco.cat/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/414080
https://revistes.ub.edu/index.php/HistoriaIndustrial/article/view/41022
Localització: Universitat Autònoma de Barcelona; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Biblioteca de Catalunya; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat de Lleida


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 468
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Cent anys de cromos de la xocolata (1888-1985) : història de les fàbriques de xocolata de Banyoles / Josep Grabuleda i Sitjà
Grabuleda i Sitjà, Josep


Girona : Rigau editors, 2022
253 p. : il. ; 23 cm
ISBN 9788409463077

"Cent anys de cromos de la xocolata (1888-1985)" és el títol del seu nou llibre en el que parla de les fàbriques de xocolata que hi havia a Banyoles, concretament aquelles que incorporaven els cromos. Tot i que no s'ha pogut recuperar cap col·lecció concreta, sí que s'han pogut documentar cap a dues-centes col·leccions. Eren cromos sobre diferents temàtiques que parlaven de tot tipus de coses d'arreu del món. És per això que l'autor assegura que eren una finestra al món. A Banyoles es comença a fabricar xocolata al segle XVIII, però no totes les empreses incorporaven cromos als seus productes. Actualment només queda la Xocolata Torras, però abans n'hi havia d'altres. Les que editaven cromos eren Torrent, Capellera, El Lago, Mas i Amatller, que tot i que no va néixer a Banyoles sí que hi va estar durant un temps. En el llibre hi ha una part dedicada íntegrament a les col·leccions de cada marca, però també es repassa la història de les fàbriques i s'afegeixen algunes anècdotes, com per exemple la vessant curativa que tenia la xocolata segles enrere. A banda de parlar de les fàbriques xocolateres, també es parla dels proveïdors que servien aquestes col·leccions de cromos, les impremtes, els guionistes o els il·lustradors que les creaven. (Plaestanydigital.cat).



Matèries: Indústria alimentària ; Fàbriques ; Empreses ; Col·leccionisme
Àmbit:Banyoles
Cronologia:1888 - 1985
Localització: B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Carles Rahola (Girona); B. Carles Fontseré (Porqueres)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 468
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Estudio de la estabilidad de las cervezas artesanales de "Les Clandestines de Montferri" : análisis fisicoquímico, microbiológico y sensorial [Fitxer informàtic] / Alberto Cendón Fernández ; [dirigit per: María Jesús Torija Martínez]
Cendón Fernández, Alberto


2018
Dirigida per: Torija Martínez, María Jesús. Universitat Rovira i Virgili, 2018
1 recurs electrònic
Treball final de màster.

Currently, a rapid growth of microbreweries is emerging in Spain, causing the emergence of a large number of brands of craft beers, with Catalonia being the community with the most micro-factories in its territory. This concept of beer, understood as a local product, with identity and quality, has boosted its own industry. That is why the quality of the beer they produce and their organoleptic characteristics have become one of the main concerns of microbreweries. In this work a stability study of different beers elaborated in the microbrewery ''Les Clandestines de Montferri'', Tarragona, has been carried out. For this, two types of study have been done; On the one hand, physicochemical, microbiological and sensorial analyzes of different types of beers have been carried out after three, six and twelve months after storage in order to check their status and quality, and on the other hand, beers elaborated during my stay in practices, during time zero, one and two months, thus analyzing their physicochemical, microbiological and sensorial evolutions.


Matèries: Indústria alimentària ; Begudes alcohòliques ; Enologia
Matèries:Clandestines de Montferri, les
Àmbit:Montferri
Cronologia:[2018]
Autors add.:Torija Martínez, María Jesús (Dir.)
Accés: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM328
Localització: Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 24
ir a la página                         

Base de datos  FONS : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3